Utsendingar til UKM-festival i Bergen

The Heads frå Fusa - Klikk for stort bilete

Kulturmønstringa for ungdom i Sævareid søndag vart ein stor suksess med fullsett sal og god stemning. Ein lokal jury har plukka ut 21 heldige ungdomar som får vera med vidare til UKM-festival i Bergen helga 15.-17. april.

Over 60 ungdomar var involvert i arrangementet på Breidablikk. Programmet var både variert og spennande, med mange ulike kunstnarlege uttrykk og sjangrar. Sjå film frå UKM i Os og Fusaposten.

Kvar kommune har ein viss kvote med innslag og deltakarar ein kan senda vidare til fylkesmønstringa, m.a. berre fire sceneinnslag. Juryen hadde ein vanskeleg jobb med å plukka ut dei bidraga og ungdomane som skal representera Fusa i UKM-festivalen i Bergen. Dei konkluderte slik:

Arrangørar:
Amalie Eikeland Holmefjord - 17 år - konferansier
Marius Kleppe - 18 år Unge arrangørar
Camilla Bergesen - 16 år Unge arrangørar
Bo Mathys - 15 år UKM media

Utstilling:
Idun Øvredal - 16 år - med kunstverket "Dukke"
Zofia Konieczka - 13 år - med kunstverket "Wonder"
Bo Mathys - 15 år - med kunstverket "Geometry"

Musikk:
Anne Mari Sundfjord Gjøn - 12 år - Mazurka a-moll (F. Chopin)
Natasja Smørholm - 14 år og Idar Rolland - 15 år med "Murder song" (A. Aksnes)
Kleppekompaniet: Adrian Nordtveit -14 år, Andreas Nilsen Kleppe - 15 år, Even Lygre - 15 år, Idar Rolland - 15 år, Lars Henning Fosse - 15 år med låten "Dancing in the moonlight" (Kelly,Sherman)

Teater/ dans:
The HeadsAgnes Eline Hoel - 15 år, Frida Solheim - 13 år, Helene Berge - 13 år, Helene Dale - 13 år, Lene Eikeland - 15 år, May-Helen Haukefer - 14 år, Melissa Matland - 13 år, Natasja Smørholm - 14 år, Sanne Berge - 13 år - tittel "Heads will roll" (sjølvlaga danseteater)

Med ein del gjengangarar er det totalt 21 ungdomar som får tilbodet om å reisa til Bergen helga 15.-17. april der det vert UKM-festival på kulturhuset USF verftet på Nordnes.

Dei som sat i juryen for Fusa: Anja Tveiterås, Helene Gjernes Riise og Vegard Fosså.

Fusa kommune som hovudarrangør i 2016 vil takka alle som har hjelpt til med arrangementet og takka alle deltakarane for innsatsen.

Publisert av Erik Vangsnes. Sist endra 16.02.2016