Tilskot til festivalar og større arrangement 2019

Vinnesfestivalen - Klikk for stort bilete

I budsjettet for 2019 har Fusa kommunestyre sett av ei løyving på kroner 150.000 til ei ny tilskotsordning for lokale festivalar og større kulturarrangement i Fusa. Søknadsfrist er 20. mars og fortløpande etter det, så langt potten rekk.

Tilskotsordninga er retta inn mot å styrka kunst- og kulturformidlinga. Med større arrangement meiner vi her større enkeltarrangement eller fleire arrangement som er knytt saman i ein serie eller helgeprogram.

Det er viktig å stimulera til at ein i Fusa har gode kulturarrangement gjennom året, og kanskje særleg i sommarhalvåret. Festivalar og kulturdagar er gode møteplassar i nærmiljøa og skapar liv og røre i bygdene våre. Det er eit stort pluss både for dei som bur her og for tilreisande. Eit synleg og attraktivt kulturtilbod er òg viktig for å gjera Fusa attraktivt for tilflytting. Dette vonar vi at tilskotsordninga skal hjelpa til med.

Kommunestyret har vedteke eigne retningsliner for tilskotsordninga:

Retningsliner for tilskot til festivalar og større arrangement 2019

1. Mål: betra både kvalitet og kvantitet for større kultur- og festivalarrangement i Fusa gjennom året

2. Strategi: kommunalt tilskot skal gjera det mogeleg å skapa nye tilbod og fornya eksisterande tilbod. Fokus skal vera på å styrka kunst- og kulturformidlinga.

3. Målgruppa: lag og organisasjonar

4. Tilskotsordninga vert kunngjort på heimesida, ved lysing i lokalavisa og aktiv bruk av sosiale media.

5. Søknadsmåte: digitalt søknadsskjema

6. Budsjettramma: kroner 150.000

7. Krav til søkjar: søkjar må legga fram budsjett for arrangementet saman med søknad og rekneskap i etterkant før utbetaling

Søkjar må akseptera følgjekort som gjev gratis inngang for følgje for dei som treng det.

8. Spesielle føringar i 2019: tiltak som fremjar kontakt og kulturutveksling mellom Os og Fusa inn mot Bjørnafjorden kommune vert prioritert

9. Søknadsfrist: 20. februar og deretter fortløpande så lenge pengane rekk

10. Delegert fullmakt:  rådmannen får fullmakt til å lysa ut og fordela tilskot. Handsaminga vert då enkeltvedtak som kan klagast på. Klageinstans vert kommunal klagenemnd.

Søknadsinformasjon

Søknad skal fremjast som eit brev. I søknaden må de visa korleis søkjar følgjer opp dei føringar som er gjort i retningslinene. I tillegg må det gå fram av søknad:
  • Adresse og kontaktinformasjon til søkjar
  • Kort skildring av tiltaket
  • Organisasjonsnummer
  • Bankkontonummer
  • Søknadssum
Søknad skal sendast til Fusa kommune, kulturkontoret, Boks 24, 5649 Eikelandsosen. E-post: post@fusa.kommune.no. Spørsmål kan rettast til kulturleiar Erik Vangsnes.

Publisert av Erik Vangsnes. Sist endra 18.03.2019