Redusert foreldrebetaling for barnehageplass

På denne sida finn du opplysningar om korleis du kan søkja om redusert foreldrebetaling for barnehageplass.

Les dette før du søkjer:

• Føresette må sjølv søkja om redusert foreldrebetaling. Dette skjer ikkje automatisk.
  • Send søknad om redusert foreldrebetaling så snart som mogleg etter at de har fått barnehageplass.
  • Føresette som søkjer må bu på same folkeregistrerte adresse som barnet. Dersom barnet bur fast hos begge foreldra, skal foreldrebetalinga reknast ut frå inntekta i husstanden der barnet har si folkeregistrerte adresse.
  • Føresette må søkja til den kommunen barnet er folkeregistrert i.
  • Føresette må leggja ved siste sjølvmeldinga, for å visa at husstanden si samla inntekt oppfyller kravet. Dersom de har skattepliktig person- og kapitalinntekt som ikkje står på den førehandsutfylte sjølvmeldinga, er de pliktige til å opplysa om dette.
  • Dersom de ikkje kan leggja fram sjølvmelding, må annan dokumentasjon leggjast fram, til dømes lønsslipp frå arbeidsgjevar eller inntekt frå NAV.
  • Søknader utan tilstrekkeleg dokumentasjon, vil ikkje bli handsama.

Kor lenge gjeld vedtaket?

Vedtak om redusert foreldrebetaling gjeld frå den månaden vi i Fusa kommune mottar søknaden og ut barnehageåret (juli).

Du/de må søkja på nytt for kvart barnehageår, med ny dokumentasjon for husstanden si samla inntekt. Vi tilrår at de søkjer for neste barnehageår innan 15. mai.

NB: Vedtak frå mai gjeld til og med juli året etter.

Du/de kan søkja i løpet av barnehageåret dersom det er store og varige endringar i inntekta, til dømes på grunn av langtidsarbeidsløyse, samlivsbrot eller liknande.

Publisert av Ella Marie Brekke Vangsnes. Sist endra 05.07.2018

kontaktperson