Bli ein flyktningeven

Internasjonal kafe i Kommunetunet - Klikk for stort bilete

Fusa har fått fleire nye innflyttarar med utanlandsk bakgrunn dei siste månadane som treng å koma i betre kontakt med nordmenn. Det blir invitert til temakveld for dei som ønskjer å bli «flyktningevener» torsdag 28. mai kl 18.00 på Fusa folkebibliotek, i Kommunetunet på Leiro i Eikelandsosen. Tema-kvelden er open for alle interesserte.

Fusa kommune og Fusa frivilligsentral har eit tett samarbeid i dette arbeidet.  Flyktningekoordinator Sarifa Moola-Nernæs, kulturleiar Erik Vangsnes og leiar for frivilligsentralen Bodil Samnøy har danna ei "fritidsgruppe" som har som mål å skapa møteplassar for menneske med ulik bakgrunn. Gjennom å møta kvarandre kan me bli meir bevisste på kulturelt mangfald og behovet alle har for å ta del i eit fellesskap, bli sett og verdsatt. Tiltaka er for alle i Fusa.

Me har tidligare i år hatt internasjonal kafè med markering av FN-dagar 21. februar og 21. mars (sjå bilete). Desse dagane var svært vellukka, men me ser at flyktningane og andre nytilflyttarar mest av alt treng eit nettverk i kvardagen.

No vil me arrangere ein temakveld for  nye besøksvener/ flyktningevener. Målgruppa for kurset er familiar og einskildpersonar som kan tenka seg å vera kontaktpersonar og besøksvener for våre nye landsmenn slik at desse kan bli betre kjende og inkludert i Fusa. Slike nettverk også svært viktige for å praktisera og læra norsk. På temakvelden vil me også ha ei matøkt og tid til prat saman og kvelden vil vara frå kl 18-21.

Fusa kommune hadde i haust eit folkemøte i samband med dei første flyktningane som kom til Fusa. No vil me oppmode dei som var med der og sjølvsagt alle andre som syns dette er interessant og meiningsfylt, til å vere med på temakvelden torsdag 28. mai.

Tips gjerne dei du kjenner om denne kvelden. Alle er velkomne til eit uforpliktande informasjonsmøte.

Publisert av Erik Vangsnes. Sist endra 27.05.2015