Barkebåtbyggjarar på ferie-SFO

Barkebåtbyggjarar på sommarferie-SFO - Klikk for stort bileteBarkebåtbyggjarar på sommarferie-SFO Linda Ann Lohne

Fusa skule har denne veka arrangert ferie-SFO for barn frå heile Fusa. "Om ikkje vêrgudane har spelt heilt på lag, har vi likevel vore mykje ute og barna har kosa seg utandørs," fortel SFO-leiar Linda Ann Lohne. Barkebåtbygging var ein viktig del av programmet.

Spikka båtar

SFO-barna hadde eit heilt barkebåtprosjekt gåande denne veka. Først var dei i skogen og henta bark og never til å laga barkebåtar av. Etter at barken tørka, bar det til sløyden for å spikka båtar til den store konkurransen som skulle vera i ein bekk i Osmarka, fortel SFO-leiaren.

Onsdag var dagen for tur over fjorden og barkebåtkonkurranse. "Etter å ha tatt bussen til Os, bar det innover i Osmarka. På rasteplassen ved Knutabruo laga vi bål og barna førebudde seg til konkurransen. Den raskaste båten kom i mål utan segl, i full fart nedover bekken og blei godkjend som vinnar," fortel Linda Ann Lohne.

Sommardag i Vinnesholmen

Torsdag fekk barna endeleg oppleva ein sårt etterlengta sommardag. Ferie-SFO-gjengen nytta heile dagen på Vinnesholmen med krabbefiske, bading og natursti.

Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne Fotograf: Linda Ann Lohne
Publisert av Ella Marie Brekke Vangsnes. Sist endra 15.08.2016