2 x gull for Lena Skåtun

Lena Skåtun med blomehelsing heime på Fusa. - Klikk for stort bileteLena Skåtun med blomehelsing heime på Fusa.

Lena Skåtun tok i palmehelga to gull og ein bronse i karate-EM for juniorar. Meisterskapen gjekk i Praha, Tsjekkia. Fusa kommune gratulerer!

Tre EM-medaljar

Med bronse i kata fekk Lena Skåtun sin første internasjonale medalje i denne stilforma. Kata er å gå i mønster utan kamp. Men dette var berre starten.

Det er kampforma kumite som er Lena sin store styrke, og her gjorde ho reint bord med gull både i lagkonkurransen og individuelt. Lena har medaljar frå tidlegare meisterskapar, men det er første gong ho tek gull individuelt internasjonalt. Kjempesterkt!

I lagkonkurransen i kumite hadde ho med seg Janette Hansen og Maren Aamodt på gull-laget. Sjå meir om meisterskapen på JKA si facebookside.

To seniorar i EM

To andre fusingar, Hans André Skåtun og Benjamin Skåtun var med i seniorklassen +21 år, men rauk ut for tøff motstand relativt tidleg i sine konkurransar. Kampane er eit reint "cup-oppsett" og her kan ein vera både heldig og uheldig med trekninga. Tre lokale utøvarar i EM er uansett kjempestas.

Fusa kommune gratulerer!

Lena på seierspallen i JKA-karate EM i Praha - Klikk for stort bileteLena på seierspallen i JKA-karate EM i Praha JKA Norway Karate Team

Kulturleiar Erik Vangsnes overrekkjer blomehelsing frå Fusa kommune til Lena Skåtun. - Klikk for stort bileteKulturleiar Erik Vangsnes overrekkjer blomehelsing frå Fusa kommune til Lena Skåtun. Gjermund Haugen Dalland

Publisert av Ella Marie Brekke Vangsnes. Sist endra 31.03.2015